طرز تهیه مرغ ترش
نوشته شده توسط : زهرا جعفرزاده

طرز تهیه مرغ ترش

مرغ ترش یا به گویش شمالی، تورش مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی در ایران است که مربوط به شهرهای شمالی کشور بخصوص گیلان و مازندران است. به شما پیشنهاد می‌کنیم در ایام خاص مثل عید نوروز و شب یلدا حتما این غذای خوشمزه را درست کنید. موادی که در مرغ ترش استفاده می‌شود شامل؛ مرغ، انواع سبزیجات معطر، آبغوره یا به عنوان جایگزین از آبلیمو یا آب نارنج، رب انار، سیر و… است.

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش شمالی

مرغ چهار تکه
سبزی معطر 300 گرم
پیاز کوچک دو عدد
سیر رنده شده سه حبه
گردو آسیب شده یک پیمانه
رب انار سه تا چهار قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم

مرحله اول

اول از هر کاری تکه‌های مرغ را بعد از شست و شو داخل یک آبکش بریزید تا کاملا آب آن‌ها گرفته شود. سپس سطح هر مرغ را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته کنید.

مرحله دوم

داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید و مرغ را داخل روغن با حرارت کم تفت دهید تا طلایی‌رنگ شوند.

مرحله سوم

در این حین که مرغ داخل تابه در حال سرخ شدن است، سبزی‌های معطر که شامل گشنیز، جعفری، برگ سیر و چوچاق، خالواش و ریحان است را داخل یک تابه دیگر با مقداری روغن تفت دهید تا خوب سرخ شوند. ولی مراقب باشید تا سبزی را آنقدر تفت ندهید که تلخ شود.

مرحله چهارم

حالا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را با رنده ریز رنده کنید. وقتی مرغ سرخ شد، آن را از تابه خارج کنید و پیاز را داخل همان روغن تفت دهید تا طلایی‌رنگ شوند. سپس سیر را اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن رب انار را اضافه کنید.

مرحله پنجم

بعد از کمی تفت دادن گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و بعد از همزدن و دوباره تفت دادن سبزی را که سرخ کردید، اضافه کنید. معمولا این مقدار رب انار برای این مقدار سبزی کافی است. اما می‌توانید بر حسب سلیقه‌تان رب انار بیشتری اضافه کنید.

مرحله ششم

حالا حدود سه پیمانه آب به مایه مرغ ترش اضافه کرده و مرغ‌ها را هم داخل مایه قرار دهید. مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا برای نیم تا یک ساعت مرغ ترش حسابی جا افتاده و مزه‌دار شود. در این فاصله سراغ آماده کردن برنج کته بروید.

مرحله هفتم

بعد از این مدت خورش کاملا جا افتاده و آماده سرو است.

 مرغ ترش گیلانی

مواد لازم برای مرغ ترش گیلانی:

  • مرغ: 2 عدد سینه
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • لپه: نصف پیمانه
  • سیر: 5 حبه
  • سبزیجات معطر: 200 گرم
  • آبلیمو یا آبغوره یا آب نارنج: نصف پیمانه
  • زعفران آب کرده: 1 قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی:

  • ابتدا بهتر است لپه ها را از شب قبل در چند لیوان آب خیس کنید و آب آن را سه بار به مدت یک ساعت یکبار عوض کنید. این کار باعث می‌شود هم لپه‌ها راحت تر پخته شوند و هم از نفخ شکم جلوگیری کند.
  • پیاز را پوست بگیرید و بشویید، سپس به صورت نگینی خرد کنید.
  • یک قابلمه را انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود. سپس پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید.
  • سینه مرغ را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و به همراه پیازها تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  • در مرحله بعد لپه‌هایی که از قبل خیس کردید را به قابلمه مرغ و پیاز اضافه کنید و مواد را با یکدیگر تفت دهید. سپس بر روی مواد دو پیمانه آب جوش بریزید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و بگذارید تا مواد کاملا پخته شوند.
  • سپس در گام بعدی سیرها را پوست بگیرید و با گوشت کوب له کنید. همچنین سبزیجات معطر که شامل؛ تره، جعفری، گشنیز، نعناع و خلواش است را تمیز کنید و بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.
  • یک تابه را انتخاب کنید و درون آن روغن سرخ کردنی بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس سیرهای له شده را به همراه سبزیجات معطر خرد شده را در آن تفت دهید.
  • بعد از مدتی چک کنید که آیا مرغ به همراه لپه‌ها کمی نرم شده اند. سپس به قابلمه سبزیجات و سیر تفت داده شده را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو یا آب نارنج و زعفران آب کرده را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
  • تخم مرغ‌ها را  در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن کاملا قاطی شوند و بعد از اینکه خورش شما جا افتاد تخم‌ مرغ‌های هم زده را به آن اضافه کنید تا بسته شوند. بعد از آن حدود 15 دقیقه بعد مرغ ترش شما آماده است.

مرغ ترش

مواد لازم

مرغ
۳ تکه
پیاز متوسط
۲ عدد
آلو خورشتی
به تعداد لازم
رب گوجه ‌فرنگی
۲ قاشق غذا خوری
رب انار
۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه
به مقدار لازم
عصاره مرغ
۱ عدد
شکر
به مقدار لازم
ابتدا پیاز را به همراه زردچوبه در ظرفی که قرار است خورشت درست کنیم سرخ میکنیم تا طلایی شود.
۲
در همین فاصله سرخ شدن پیاز مرغ هارا در ظرف دیگری سرخ میکنیم و روی مرغ نمک و فلفل سیاه و زردچوبه مقدار لازم اضافه میکنیم.
۳
بعد سرخ شدن پیاز دو قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه میکنیم تا چنددقیقه رب سرخ شود ،دو یا سه دقیقه کافیست!
۴
سپس مرغ هارا به مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی اضافه میکنیم و به ظرف مقداری که روی مرغ را بپوشاند آب اضافه میکنیم.
۵
نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم اضافه میکنیم.
۶
بعد از ده دقیقه دو قاشق رب انار را به خورشتمان اضافه میکنیم. دقت کنید رب را به اندازه ای که رنگ خورشتتان تیره شود اضافه کنید که برای همین تعداد دوقاشق غذا خوری کافیه!
۷
بعد از ده دقیقه عصاره مرغ را اضافه میکنیم.دقت کنید که پودر عصاره مرغ رو کامل با دستتون پودر کنید و داخل خورشت بریزید.
۸
بعد از ده دقیقه آلو خورشتی را به خورشت اضافه میکنیم...
۹
نیم ساعت اجازه میدیم خورشت بپزه و دقایق اخر طعم خورشت رو بچشید بستگی به ذائقتون میتونید شکر اضافه کنید من اندازه ای اضافه میکنم که طعمش ملس باشه.

 

 

 

 





:: برچسب‌ها: مرغ ترش ,
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: